cloud PNG25 cloud PNG25cloud PNG25cloud PNG25

                                  2018 metai

 


 

GRUODIS

cloud PNG25

 

cloud PNG25KALĖDŲ PASAKA IR SUSITIKIMAS SU KALĖDŲ SENELIU cloud PNG25

20181210 0905061

Gruodžio 10 dieną mūsų darželyje Įvyko  tikra Kalėdų pasaka, kurios metu susitikome su  Kalėdų seneliu. Laukdami ateinant senelio, kiekvienos grupės vaikai padainavo po dainą apie žiemą ir Kalėdas. Senelis ir jo draugė Besmegenė buvo be galo linksmi ir juokingi. Vaikų džiaugsmui nebuvo galo. Vaikai žaidė, šoko. O svarbiausia -  kiekvienas  gavo po kalėdinę dovanėlę. O kiekviena grupė dar gavo ir dovanų įvairiausių žaislų. Aišku, nepamiršome ir nusifotografuoti su Kalėdų seneliu. 

                                                                     Muzikos mokytoja Gražina Kerienė.

 Nykštukai ir Kačiukai


IMG 0895

IMG 0866

20181210 0934081

 

BITUTĖS

 20181210 0946251

20181210 0957101

 

ŽIOGELIAI

 

IMG 0969

IMG 0934

 

GANDRIUKAI


 

IMG 0979

 

 

 

 IMG 2228

BORUŽĖLĖS

IMG 1036

IMG 0999


 

 

TRAKŲ RAJONO PRIEŠMOKYKLINIO AMŽIAUS VAIKŲ FUTBOLO LYGA

 FUTBOLIUKO ŽAIDYNĖS PRASIDĖJO

 

RŪDIŠKIŲ DARŽELYJE STARTUOJA FUTBOLIUKO TURNYRAS!

 

               Gruodžio 5 d. Rūdiškių gimnazijos sporto salėje prasidėjo ilgai lauktas Rūdiškių darželio organizuojamas Futboliuko turnyras. Dalyvavo 3 rajono futbolo komandos: Trakų lopšelio-darželio ,,Obelėlė“ komanda, Trakų lopšelio-darželio ,,Ežerėlis“ komanda ir Rūdiškių darželio ,,Pasaka“ komanda. Džiaugiamės komandų trenerių noru ir ryžtu populiarinti mažųjų futbolą. Dėkojame už gražų bendradarbiavimą Trakų darželius ir Rūdiškių gimnaziją už galimybę varžytis tikroje sporto salėje.

IMG 0841


IMG 0846

 


 

LAPKRITIS

 

,,LYDERIŲ LAIKAS 3“ PROJEKTO RENGINYS RŪDIŠKIŲ VAIKŲ LOPŠELYJE-DARŽELYJE ,,PASAKA“

 

                      Lapkričio 28 d. Rūdiškių vaikų lopšelyje-darželyje ,,Pasaka“ vyko ,,Lyderių laiko 3“ projekto renginys, skirtas rajono ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogams. Renginyje dalyvavo 30 auklėtojų iš įvairių rajono darželių ir gimnazijų, ugdančių ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikus. Tai praktiniai mokymai pedagogams, siekiant atskleisti aktyvaus mokymosi formas ir būdus, kurie lemia sėkmingą ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaiko ugdymąsi. Pagrindinė ugdymosi forma – žaidimas, kuriuo ir pradėtas renginys. Suaugusieji žaidė kartu su vaikais, padėdami jiems pritaikyti turimas žinias ir įgūdžius naratyviniame žaidime. Dalyviai taip pat turėjo galimybę stebėti grupėse ir darželio edukacinėse erdvėse besimokančius vaikus.

 

                      Salėje buvo surengta Rūdiškių darželio pedagogių metodinių priemonių paroda. Pedagogės demonstravo jų panaudojimo galimybes veiklose, įtraukė dalyvius į priemonių išbandymą. Taip pat skaitė pranešimus apie aktyvų vaiko ugdymąsi veikloje. Abipusis bendravimas ir bendradarbiavimas tarp pedagogų sukūrė darbinę atmosferą, kuri renginio dalyviams neleido nuobodžiauti. Parengtos užduotys, ne tik visus suaktyvino, bet ir suteikė galimybę gauti grįžtamąjį ryšį bei naudingų pasiūlymų.

 

                      Rajono LL3 pokyčių projekto ,,Aktyvus mokinių mokymas(is) pamokoje/veikloje“ idėjos darželyje pamažu tampa realybe. Mokymasis vieniems iš kitų, naujų metodų ir būdų paieška, nebijojimas veikti, keičia mūsų nuostatas ir mokymosi aplinkas. Bet svarbiausią sąlygą pokyčiui, įvardijo patys dalyviai - tai NORAS keistis.

IMG 2208



 


 

SPALIS


 

 

 

PASKELBTAS KVIETIMAS


TRAKŲ RAJONO PRIEŠMOKYKLINIO AMŽIAUS VAIKŲ FUTBOLO LYGA

 

 FUTBOLIUKO ŽAIDYNIŲ   NUOSTATAI

 

 ĮVADAS

 

   Į Trakų rajono priešmokyklinio amžiaus vaikų futbolo lygos ,, Futboliuko žaidynes“ (toliau Žaidynės) kviečiamos dalyvauti visos Trakų rajono švietimo įstaigos, ugdančios 5-7 metų amžiaus vaikus.

 

   Žaidynėse futbolas žaidžiamas TOKS, kokį žaisti leidžia Žaidynių varžybų organizatorių turimos sąlygos ir galimybės. Svarbiausia, kad vaikai NEŽAISTŲ GRUBIAI ir būtų smagu tiek žaidėjams, tiek žiūrovams !

 

 

1.BENDROS TAISYKLĖS:

 

1.1.  Žaidynių rungtynės gali būti organizuojamos tiek sporto salėje (salės formatas – pagal Žaidynių organizatoriaus turimas galimybes), tiek mini lauko futbolo aikštelėje (jei leidžia oro sąlygos ir Žaidynių organizatoriaus turimos galimybės).

 

1.2.  Vienų Žaidynių rungtynių trukmė – du kėliniai po 10 min. (viso – 20 min.). Pauzių metu laikas nėra stabdomas. Po pirmojo kėlinio – 1-2 min. pertrauka. 

 

1.3.  Žaidynių turnyrinėje lentelėje rezultatai bus fiksuojami taip: pergalė – 3 taškai; lygiosios – 1 taškas; pralaimėjimas – 0 taškų.

 

1.4.  Vienu metu aikštelėje kiekvienoje komandoje žaidžia po 4 aikštės žaidėjus ir vartininkas. Viso – 5 žaidėjai.

 

1.5.  Komandos treneriui/vadovui rekomenduojama po 5 min. kiekviename iš dviejų rungtynių kėlinių atlikti žaidėjų keitimus ir kiekvienų rungtynių metu suteikti galimybę pažaisti VISIEMS komandos nariams, atvykusiems į Žaidynes. 

 

1.6.  Viena ugdymo įstaiga Žaidynėse gali registruoti ne daugiau kaip dvi komandas.

 

1.7.  Vartai - 2x3 metrų arba pagal Žaidynių organizatorių turimas galimybes. 

 

1.8.   Rekomenduojama žaisti su ketvirto dydžio futbolo kamuoliais (rekomenduojamas - palengvintas).

2.ŽAIDYNIŲ RUNGTYNIŲ ORGANIZAVIMO SISTEMA:

 

2.1.   2018 - 2019 m. m. sezono „Futboliuko žaidynės “ rungtynės vyksta: nuo 2018 m. gruodžio 1d. iki 2019 m. kovo 31 d.

 

2.2.  Komandų registracija vyks nuo 2018 m. spalio 1 d. iki 2018 m. spalio 31 d. Registracija bus vykdoma Rūdiškių vaikų lopšelio darželio ,,Pasaka“ el.p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. "> Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tel. 8 528 57384.

 

2.3.  Viso Žaidynėse gali dalyvauti iki 10 komandų. Organizatoriai pasilieka teisę keisti dalyvių kvotas, atsižvelgiant į realų būsimą dalyvių skaičių.

 

2.4.     Rungtynių tvarkaraščius sudaro žaidynių organizatoriai ir koordinatoriai atskirose įstaigose.

 

2.5.   Rungtynės vyksta turais. Vieno turo metu vienoje vietoje žaidžia visos komandos, kurios tarpusavyje žaidžia principu “kiekviena komanda su kiekviena”. Viso turnyro metu kiekviena registruota komanda sužaidžia po tiek turų kiek yra užregistruotų komadnų.

 

2.6.   Sėkmingiausiai pagal pasiektus rezultatus pasirodžiusios keturios komandos dalyvauja papildomame Finaliniame “Futboliuko žaidynių ” rungtynių etape, kuris bus surengtas 2019 m. kovo mėn. Trakų rajone, Rūdiškėse. Organizatoriai pasilieka teisę keisti Finalinio etapo dalyvių kvotas, atsižvelgiant į realų būsimą dalyvių skaičių.

 

2.7.   Komandoms už pergalę rungtynėse (įskaitant ir Finalinius etapus) skiriami 3 taškai, už lygiasias – 1, pralaimėjimą – 0 taškų. Jei nustatant komandų vietas, komandos turi vienodai taškų, skaičiuojamas tarpusavio rungtynių rezultatas, toliau žiūrima bendras praleistų ir įmuštų įvarčių santykis, toliau – daugiau įmuštų nei priešininkas įvarčių, toliau – burtų traukimas.

 

2.8.   Finaliniame Žaidynių etape komandos tarpusavyje žaidžia vieno rato sistema. Komandų vietos nustatomos analogiškai kaip ir iki tol vykusių rungtynių metu iki Finalinių rungtynių. 

 

2.9.  Žaidžiama fiksuojant tik galinio užribio taisyklę (kamuolys atitenka besiginančios komandos vartininkui arba keliamas kampinis). Šoninės linijos taisyklė nėra fiksuojama (be šoninių užribių). Rungtynių teisėjas (arba varžybų šeimininkų atstovas) prieš prasidedant rungtynėms su visų komandų atstovais turi susitarti, dėl taisyklių laikymosi visų Žaidynių rungtynių metu.

 

2.10.        Atliekant baudos smūgį ar keliant kampinį, varžovų žaidėjai turi atsitraukti nuo kamuolio ne mažiau kaip per 3 metrus.

 

2.11.        Vartininkas (-ė) kamuolį į žaidimą gali grąžinti tiek ranka, tiek koja, tačiau tai padaryti turi per 10 sekundžių. Jei jis to nepadaro, kamuolys atiduodamas varžovų komandos vartininkui.

 

2.12.        Šiurkštaus žaidimo taisyklių pažeidimas vartininko aikštelėje arba žaidimas ranka – skiriamas 6 metrų baudinys.

 

2.13.        Šiurkščiai pažeidęs (-usi)  taisykles žaidėjas (-a), baudžiamas 3 minučių pašalinimu iš aikštės, jį (ją) pakeičiant kitu žaidėju (-a). 

 

2.14.        Negalima iškart - pirmu lietimu smūgiuoti kamuolio į varžovų vartus, pradedant žaidimą iš aikštės vidurio (pradedant rungtynes ar po praleisto įvarčio).

 

2.15.        Negalioja nuošalės taisyklė, taip pat vartininkas nėra baudžiamas, jei kamuolį paėmė rankomis po savo komandos žaidėjo perdavimo koja.

 

 3.ŽAIDYNIŲ DALYVIŲ ĮSIPAREIGOJIMAI:

 

3.1.  Pateikti komandos registraciją Rūdiškių vaikų lopšelio darželio ,,Pasaka“ el.p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. "> Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tel. 8 528 57384 iki šių metų spalio 31 d.

 

3.2.   Komandos atstovas, pateikdamas paraišką, patvirtina, kad visi komandos nariai turi galiojančias sveikatos pažymas ir neturi jokių fizinio krūvio apribojimų, kas neleistų jiems dalyvauti futbolo rungtynėse, keliant grėsmę jų sveikatos būklei;

 

3.3.   Pateikdamas paraišką, komandos atstovas įsipareigoja dalyvauti visose komandos rungtynėse, įskaitant ir Finalinį etapą, jei ten komanda patektų, atsižvelgiant į pasiektus rezultatus;

 

 4.BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS:

 

4.1.  Pateikdamas paraišką, komandos atstovas užtikrina, kad paraiškoje nurodytos vaikų gimimo datos atitinka realybę. Priešingu atveju turnyro organizatoriai pasilieka teisę Žaidynių eigoje vienašališkai anuliuoti komandos pažeidėjos sportinius rezultatus.

 

4.2. Komanda, kuri Žaidynių eigoje savavališkai pasitraukia iš Žaidynių ir nesužaidžia visų jai numatytų rungtynių, bus šalinama iš Žaidynių.

 

4.3. Žaidynėse dalyvavusios komandos bus apdovanojamos atminimo dovanėlėmis ir padėkomis, o Žaidynių laimėtojai atminimo dovanėlėmis, diplomais ir prizais.

 

_________________

 

 

 

 



 RUGSEJIS

 


MOKSLO METŲ PRADŽIOS ŠVENTĖ

IMG 0713 IMG 0729

IMG 0742 IMG 0747

IMG 0757 IMG 0753

PRIEŠMOKYKLINIO UGDYMO PEDAGOGAI:

ALBINA ZAKŠAUSKIENĖ IR ALDONA STALMAČIONOKIENĖ

 

 IMG 0772 IMG 0800

IMG 0784 IMG 0804

 


 

VASARA

 


 GEGUZE

cloud PNG25PRIEŠMOKYKLINUKŲ IŠLEISTUVĖScloud PNG25

20180525 161455 20180525 165113

cloud PNG25ATSISVEIKINIMAS SU DRAUGAIScloud PNG25

20180525 094909 20180525 095241 20180525 100102

cloud PNG25SUSITIKIMAS SU GIMNAZIJOS KETVIRTOKAIScloud PNG25

20180528 111906

cloud PNG25BENDRUOMENĖS SUEIGAcloud PNG25

20180530 163727  20180530 171455

20180530 170839

cloud PNG25START PROJEKTO PABAIGAcloud PNG25


SERTIF


cloud PNG25DARŽELIUI RŪDIŠKĖSE 70 METŲcloud PNG25


darzas 

Vidurdienį į Rūdiškių miestelio šventę pasidžiaugti 70-uoju darželio įkūrimo Rūdiškėse (1948) jubiliejumi kultūros centro salėje rinkosi svečiai, vaikų tėvai, darželyje dirbę darbuotojai ir buvę darželio auklėtiniai.

 

Šventėje dalyvavo Seimo nariai Jonas Liesys ir Juozas Baublys, Seimo nario J. Liesio padėjėja Vilma Puišienė, Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė, Rūdiškių kunigas Szymon Wiklo, buvusi ilgametė Rūdiškių vaikų lopšelio-darželio direktorė Danutė Kumparskienė, rajono švietimo įstaigų direktoriai, VšĮ amatų mokyklos „Sodžiaus meistrai“ ir VšĮ „Šv. Jono vaikai“ vadovės, bendruomenės pareigūnės, Rūdiškių bibliotekos darbuotojai ir Rūdiškių kultūros centro komanda.

 

Šventę pradėjo ir vedė Rūdiškių vaikų lopšelio-darželio „Pasaka“ priešmokyklinio amžiaus „Boružėlės“ grupės vaikai. Darželio auklėtiniai drąsiai pasakojo apie vaikų gyvenimą darželyje. O pasidžiaugti vaikai turėjo kuo. Nuo 2015 metų darželis – programos „Darni mokykla“ dalyvis, 2016 tapęs programos laimėtoju, o 2018 m. už nuveiktus darbus gavęs sidabrinį ženklelį. Nuo 2015 metų priešmokyklinio amžiaus vaikai dalyvauja tarptautiniuose „Say hello the World“, „StarT“ projektuose. Darželis yra „HealthEdu“ ir „Sveikatiados“ projektų partneris, kurių metu darželyje vaikai įgyja puikią sveikatingumo ugdymosi patirtį.
 
2018 metų balandžio 27 dieną esame įtraukti į Lietuvos sveikatą stiprinančių mokyklų tinklą. Mes futbolininkai : futbolą žaidžia ir berniukai, ir mergaitės. Dalyvaujame varžybose, važiuojame į futbolo šventes Vilniuje ir Kaune. Mūsų folklorinis ansamblis „Pasagėlė“ kasmet dalyvauja Trakų miesto šventėje.

 

Šventėje savo daineles sudainavo visų 6 grupių vaikai.

 

Rūdiškių vaikų lopšelis-darželis ,,Pasaka“ savo 70-metį sutinka būdamas Trakų rajono pokyčių projekto „Lyderių laikas 3“ dalyviu. Renkamės inovatyvias ir šiuolaikiškas ugdymo veiklas. Kuriame gerą aplinką visiems ir savo pozityvumu dalijamės su visa Trakų rajono bendruomene.

 

Šią puikią šventę mums padėjo organizuoti Rūdiškių kultūros centras. Dėkojame, kad palaikė mūsų iniciatyvą.


32512101 588142404897152 6304173595731951616 n

32579976 588142441563815 4358089386672259072 n 32597059 588142448230481 7901688420940906496 n

32720237 588142511563808 7379847480705286144 n 32640601 588148884896504 1173180040708358144 n

32384000 588142411563818 1301876163047587840 n 32662617 588148928229833 9031431279836397568 n-

32407979 588148931563166 5539708144764059648 n 32724774 588142911563768 9187329745048567808 n

32808453 588149018229824 6828643674428014592 n 32645978 588142574897135 6340310973819125760 n

DAUGIAU....

https://www.facebook.com/trakusavivaldybe/photos/pcb.1963911103621570/1963907290288618/?type=3&


cloud PNG25

 kvietimas vaikams ir pedagogams

 

TRAKŲ RAJONO IKIMOKYKLINIO IR PRIEŠMOKYKLINIO AMŽIAUS VAIKŲ MUZIKOS IR TEATRO FESTIVALIU „PASAKŲ ŠALIS“

 

Gegužės 16-osios rytą Rūdiškių kultūros centro salėse netilo šventinis šurmulys.

Diena prasidėjo Trakų rajono ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų muzikos ir teatro festivaliu „Pasakų šalis“, kurį organizavo Rūdiškių vaikų lopšelio- darželio bendruomenė.


Festivalyje dalyvavo septynių rajono darželių mažieji aktoriai: Trakų „Obelėlės“ ir „Ežerėlio“, Lentvario „Šilo“ ir „Svajonėlės“, Onuškio, Bražuolės, Rūdiškių.

pasaku salis

 


BALANDIS


cloud PNG25GAVOME SIDABRINĮ SERTIFIKATĄcloud PNG25

ZA

Balandžio 27 d., penktadienį, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro Didžiojoje salėje vyks kasmetiniai „Žaliojo kilimo apdovanojimai“. Auksiniais, sidabriniais ir žaliaisiais sertifikatais bus įvertintos ugdymo įstaigos – programos „Darni Mokykla“ dalyvės, savo idėjas pavertusios reikšmingais, sėkmingai veikiančiais projektais, propaguojančiais sveikos mitybos, atsakingo vartojimo bei resursų taupymo įpročius, fizinį aktyvumą ir „žaliąjį“ transportą, aplinkosaugą, sveiką ugdymo įstaigos aplinką bei bendruomenės švietimą darnaus vystymosi temomis.

2017–2018 m. „Darnios Mokyklos“ programoje dalyvavo 73 ugdymo įstaigos – nuo gimnazijų iki darželių ar neformaliojo ugdymo centrų. Net 8 iš jų gaus aukščiausią įvertinimą liudijančius auksinius sertifikatus. MUMS ĮTEIKTAS SIDABRINIS SERTIFIKATAS.

20180430 154229

cloud PNG25LAUKIAME šV. VELYKŲcloud PNG25

GEDC1242

 


 KOVAS

cloud PNG25TELETILTUI SU KROATIJA PASIRUOŠĘcloud PNG25

IMG 1477

cloud PNG25GANDRINĖScloud PNG25

GEDC1219

cloud PNG25ŽEMĖS IR VANDENS DIENAcloud PNG25

GEDC1174 GEDC1176

GEDC1194 GEDC1172

 

Saugios ir gyventi tinkančios planetos išsaugojimas ateities kartoms – vienas svarbiausių XXI a. iššūkių.

Žemės dieną (kovo 20 d.) LVJC pakvietė mokyklas ir darželius jungtis prie projekto „Žemė Motina“ –  iš antrinių žaliavų pagaminti žemei parašiutą.

IMG 1458 IMG 1459

DAUGIAU: https://lvjc.lt/projektas/zeme-motina-moksleiviu-sukurti-parasiutai/


                     https://lvjc.lt/media/cache/b9/7e/b97e407e9ead26d1967d60e6797f7c11.jpg

cloud PNG25SUSITIKIMAS RŪDIŠKIŲ BIBLIOTEKOJEcloud PNG25

IMG 1420

cloud PNG25SVEIKATINGUMO SAVAITĖcloud PNG25

IMG 1387 IMG 1280

cloud PNG25KOVO 11-OJIcloud PNG25

Tradiciškai priešmokyklinukai dalyvauja eisenoje su gimnazijos moksleiviais

IMG 1245

IMG 1249 20180424 095716

Kasmet šiai šventei paminėti  vyksta skaitovų konkurso ,,Po gimtinės stogu" I turas.

IMG 1382

 

cloud PNG25KAZIUKO MUGĖS ŠURMULYScloud PNG25

IMG 1177 IMG 1189

IMG 1190 IMG 1204


 


 VASARIS

cloud PNG25KAIP MES ŠVENTĖME LIETUVOS VALSTYBĖS NEPRIKLAUSOMYBĖS 100-METĮ cloud PNG25

 IMG 0762 IMG 0763

Auga sniego pilys.

IMG 0764 IMG 0871

IMG 0766 IMG 0769

Kalneliai pražydo trispalvėmis.

IMG 0878 IMG 0881

IMG 0885 IMG 0890

Rinkome 100 žodžių.

IMG 0836 IMG 0834

IMG 0826 IMG 0893

 Kūrėme žodžių sieną.

IMG 0839 IMG 0840

Priešmokyklinukai suskaičiavo, kokie populiariausi žodžiai grupėse, ir kokie žodžiai gražiausi grupių vaikų tėveliams.

IMG 1112 IMG 1107

Patys išsakėme ir surašėme palinkėjimus Lietuvai. Kūrėme piešinėlius, darėme darbelius.

IMG 0997 2 IMG 1102

IMG 0981 2 IMG 1065 2

Surengėme koncertą Rūdiškių seniūnijoje.

IMG 1002 2 IMG 1009 2

IMG 1016 IMG 1021

IMG 1024 IMG 1029 2

IMG 1034 IMG 1052 2

Savo draugams Kroatijoje pristatėme savo gimtinę Lietuvą.

IMG 1081 IMG 1083

IMG 1100 IMG 1086

RUDISKIU PASAKA 100 zingsniu 1

cloud PNG25UŽGAVĖNĖS DARŽELYJEcloud PNG25

IMG 0909 IMG 0910 2

IMG 0911 IMG 0918 2

IMG 0931 2 IMG 0974 2




SAUSIS

SAUSIO


cloud PNG25TELETILTAS SU KROATIJA. PROJEKTAS ,,SAY HELLO THE WORLD"cloud PNG25

IMG 0814 IMG 0820

 cloud PNG25ATMINTIS GYVA, NES LIUDIJAcloud PNG25

IMG 0734 padėka atmintis gyva nes liudija 

cloud PNG25ATSISVEIKINIMO SU EGLUTE ŠVENTĖcloud PNG25

IMG 0692 IMG 0697

IMG 0712 IMG 0719

cloud PNG25cloud PNG25cloud PNG25cloud PNG25cloud PNG25cloud PNG25cloud PNG25

72777a702c44